logoTransparent

FAQ

wat is Tennisvlaanderen ?

Tennisvlaanderen is de overkoepelende organisatie die alle tennisclubs van Vlaanderen onder zijn hoede heeft. Ook onze club TCA is aangesloten bij Tennisvlaanderen. Dit betekent dat we voor heel wat zaken ook door hen geholpen worden : ledenadministratie, inschrijvingen tornooien en interclub, reservaties terreinen, verzekeringen ...

In je lidgeld van TCA zit automatisch een bijdrage voor Tennisvlaanderen. Van zodra je lid bent van TCA, krijg je van Tennisvlaanderen een bevestigingsmail met lidnummer en inloggegevens.

Op de website 'tennisvlaanderen.be' vind je heel wat informatie over de tennissport in het algemeen, maar ook alle verdere info  in verband met heel wat concrete vragen.

wat is interclub ?

De interclubcompetitie is een competitie in teamverband tussen verschillende clubs. Elke club kan verschillende teams vormen, zowel heren- als dames- als gemengde teams, in verschillende leeftijdsklassen en in diverse puntenreeksen. Deze teams komen tegen elkaar uit in een aantal poulewedstrijden in de provincie West-Vlaanderen in de maanden april en mei. Aansluitend wordt in mei/juni de volgende ronde (met direct afvalsysteem) gespeeld. De winnaar daarvan mag zich provinciaal kampioen noemen. Alle regio-winnaars strijden daarna in de eindronde in augustus/september om het kampioenschap van België.

hoe kan ik deelnemen aan interclub ?

Ieder team heeft een kapitein. Deze is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken binnen de ploeg en tevens het aanspreekpunt voor de teamleden en het bestuur.

Heb je zin om aan de interclubcompetitie deel te nemen ?

Geef een seintje aan één van de bestuursleden, dan brengen wij je in contact met de kapitein van je team.

hoe kan ik me inschrijven voor een tornooi ?

Op regelmatige basis worden her en der tornooien georganiseerd. Om deel te nemen aan een tornooi, raadpleeg je best de website van Tennisvlaanderen. Je vindt er concrete informatie en ook een handleiding bij inschrijven. Op dezelfde website vind je achteraf de dagplanning en de resultaten terug.

wat zijn de openingsuren van onze club TCA ?

De terreinen van TCA zijn steeds, ten allen tijde toegankelijk voor onze leden. Als lid van TCA kreeg je de toegangscode in een digitale nieuwsbrief verzonden. Deze toegangscode is ook geldig voor de toiletten en kleedkamers. Het is evident dat je deze code NIET doorgeeft aan niet-leden.!

is de bar dan ook altijd open ?

nee, jammer genoeg niet.
Onze club draait volledig op de vrijwillige medewerking van heel wat leden. Ook de barwerking maakt hier een wezenlijk onderdeel van uit.
De bar wordt opengehouden op weekdagen van 19u tot 23u en is vooral voor clubleden bestemd. Het kan evenwel gebeuren dat niet-clubleden toch gebruik maken van de bar-infrastructuur. Dit kan en mag, maar enkel binnen de vooropgestelde uurregeling en zolang er ook nog clubleden aanwezig zijn.
De bar van TCA is geen café, het is dus best mogelijk dat misschien niet alle dranken beschikbaar zijn. Gelieve hier begrip voor op te brengen.

zijn de terreinen ook toegankelijk voor niet-leden ?

Dit kan uitzonderlijk, maar altijd volgens de geldende afspraken binnen de club. Als je graag eens tennist met een persoon die geen lid is van TCA, en hiervoor toch gebruik wil maken van onze terreinen en infrastructuur, dan kan dat op onze uitnodigings-vrijdagavonden. Twee maal per maand kan je in TCA een terrein reserveren op één enkele naam, tenminste voor zover terrein nog niet bezet is. Dan breng je dus zelf een gastspeler mee, uit een andere club of iemand die graag eens zou kennis maken met de tennissport (opgepast want voor deze laatste is geen verzekering voorzien en dus op eigen risico).

Wij bieden deze gunst aan op volgende data :

27 april, 11 mei, 25 mei, 8 juni, 29 juni, 13 juli, 27 juli, 10 augustus, 24 augustus, 7 september en 21 september.

Op ander momenten is dit helaas onmogelijk.

ik wil graag tennissen bij TCA, maar wil eerst eens een paar keer proberen, kan dit ?

In dit geval probeer je eerst kennis te maken met een persoon die wèl lid is van TCA. Met deze persoon kan jij als gastspeler op de uitnodigings-vrijdagavonden komen tennissen (zie hierboven). Op andere momenten is dit helaas onmogelijk.

worden de terreinen en infrastructuur van TCA ter beschikking gesteld voor extern verhuur ?

Dit kan eventueel, enkel in de daluren, en na afspraak met de bestuursleden.

hoe word ik vrijwilliger-medewerker ?

Elke daad van vrijwillige medewerking wordt geappricieerd en naar waarde geschat!

Contacteer één van de bestuursleden en we verwelkomen je met open armen.